От известно време много се нервирам заради всякакви коментари, появяващи се някъде из интернет пространството по различни теми.

Новинарските уебсайтове, където всеки може да направи коментар по дадена новина, са един много добър пример.

Някои хора просто търсят теми из интернет, които ги интересуват и провят коментари, изпълнени с омраза и негативизъм. За такива хора всичко е само черно и то единствено заради въпросните хора/събития/убеждения.

Чудя се защо хората правят така. Те не прилагат някаква обоснована логика, нито какъвто и да е анализ в дълбочина на ситуацията. Те просто реагират емоционално като изкарват яда си върху обекта на статията или като цяло върху въпросното събитие.

Обречени ли сме да реагираме емоционално на друга емоционална реакция и по този начин да предизвикваме спирала от омраза? Нашата собствена уникалност ли е причината за цялото ни страдание? Какво е лекарството? Определено не са войните, без да е нужно да обяснявам защо. Определено не е безмълвието – нерешените проблеми създават повече главоболие в дългосрочен план. Дали е разговорът? Това е, но не и по този начин.

Предполагам, че хората просто трябва да са по-наясно с последствията от собствените си действия и със сигурност по-добре да съзнават причината за собствените си емоционални реакции.

Последното ме подсеща и себе си да погледна в това отношение. 🙂

Advertisements